Quantcast
Channel: Maailmanperintökohde Suomenlinnan viralliset sivut
Viewing all 401 articles
Browse latest View live

Ilmoittaudu mukaan Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelman toimenpideohjelman työpajaan 27.2.

$
0
0

Suomenlinnan hoito- ja käyttösuunnitelman ydinosa, tulevaisuuden suuntaviivat hyväksyttiin Suomenlinnan hoitokunnan johtokunnassa marraskuussa 2018. Hoito- ja käyttösuunnitelma linjaa, miten Suomenlinnaa suojellaan ja kehitetään. HKS-työ jatkuu nyt toimenpideohjelman laatimisella yhdessä koko verkostomme kanssa avoimissa verkostotyöpajoissa. Työpajojen tavoitteena on luoda toimenpiteitä, joilla jo päätetyt tulevaisuuden suuntaviivat muutetaan käytännön toiminnaksi. Lue tiedote aiheesta täällä.

Toisen työpajan aihe on ”Historian merkitys ja paikan henki” ja se järjestetään Tenalji von Fersenin juhlasalissa keskiviikkona 27.2. klo 16.30-18.30.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkki löytyvät hoito- ja käyttösuunnitelman sivuilta.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

  • Suomenlinnan hoitokunnan rakennuttajapäällikkö, hoito- ja käyttösuunnitelman prosessin vetäjä Anu Ahoniemi, puh. 0295 338 304
  • Hoito- ja käyttösuunnitelmaprosessin projektikoordinaattori Veera Nikkanen, puh. 0295 338 359

Kuituverkon muutostyö aiheuttaa katkoksen tv-lähetyksiin A ja B saarilla

$
0
0

Suomenlinnassa tehdään kuituverkon muutostöitä tiistaina 5.3. ja keskiviikkona 6.3. Muutostyöt aiheuttavat katkoksen tv-lähetyksiin A ja B saarilla. Muutostyö on osa kuituverkon rakentamisprojektia, jossa kuidut siirretään uuteen tietoliikennetilaan. Katkos vaikuttaa kaikkiin asuinrakennuksiin A ja B saarilla.

Työt alkavat tiistaina 5.3. aamupäivällä ja niitä jatketaan niin pitkään seuraavaan päivään kuin on tarve. Kuituhitsaajan arvio töiden kestosta on kaksi päivää, mutta toivotaan, että työt saadaan nopeamminkin tehtyä.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja:

Lisätietoja voi kysyä Suomenlinnan hoitokunnan tietoverkkoasiantuntijalta, Timo Louhento p. 0295 338 336 tai timo.louhento@suomenlinna.fi

Kauppatorin lauttaterminaali uudistuu

$
0
0

Kauppatorin lauttaterminaalin uudistustyöt alkavat maanantaina 4. maaliskuuta. Työt eivät vaikuta Suomenlinnan lauttaliikenteeseen. Töiden aikana voi tulla muutoksia kulkureitteihin, mutta terminaalialue on matkustajien käytössä koko rakentamisen ajan.

Lauttaterminaalin uudistustyössä alueelle rakennetaan myös asukasportti.

Lue lisää lauttaterminaalin uudistustyöstä Helsingin kaupungin tiedotteesta: https://www.hel.fi/uutiset/fi/hkl/kauppatorin-lauttaterminaali-uudistuu

 

Virasto on poikkeuksellisesti kiinni torstaina 7.3. ja perjantaina 8.3.

$
0
0

Virasto on poikkeuksellisesti kiinni 7.3-8.3.2019 henkilöstön kehittämispäivien vuoksi.

Kiinteistöhuolto päivystää ympäri vuorokauden numerossa 0295 338 400.

Viraston aukioloajat normaalisti

  • Puh. 0295 338 430 (arkisin klo 8.00–12.00)
  • Aukioloajat C 40:ssä ti ja to kello 9.30–11.00 ja 13.00–15.00, muina aikoina ainoastaan ajanvarauksella.

Nordic World Heritage Award -tunnustuksen saajaksi etsitään ehdokkaita

$
0
0

Pohjoismainen maailmanperintöyhdistys etsii ehdokkaita Nordic World Heritage Award -tunnustuksen saajaksi. Kyseessä on uusi yhteispohjoismainen maailmanperintöalan tunnustuspalkinto.

Kuka tahansa voi ehdottaa sopivaa ehdokasta tunnustuksen saajaksi. Ehdotettavat tahot voivat olla pohjoismaisten maailmanperintökohteiden sidosryhmiä, jotka ovat työllään edistäneet maailmanperintöarvojen vaalimista. Hakuaika on 1.3.–30.4.2019. Tunnustuksesta voi lukea lisää ja jättää oman ehdotuksen osoitteessa www.nordicworldheritage.org/award.

Tunnustuspalkinnon juuret ovat Raumalla. Rauman kaupunki lahjoitti kiertopalkinnon Pohjoismaiselle maailmanperintöyhdistykselle syksyllä 2017 pohjoismaisen maailmanperintökonferenssin yhteydessä. Palkinnon idean ja suunnittelun taustalla ovat Rauman kaupungin kaavoitusarkkitehdit Mervi Tammi ja Henri Raitio.

Pohjoismaisten maailmanperintökohteiden yhteistyö on tiivistä

Pohjoismaiset maailmanperintökohteet tekevät paljon yhteistyötä ja yksi näkyvimmistä yhteistyötapahtumista on vuotuinen Pohjoismaiden maailmanperintökonferenssi. Seuraava konferenssi järjestetään Tukholmassa syksyllä 2019 ja ensimmäisen tunnustuspalkinnon saaja julkistetaan konferenssissa.

Pohjoismainen maailmanperintöyhdistys on perustettu vuonna 2016 Islannissa. Yhdistyksen jäseninä ovat kansalliset maailmanperintöyhdistykset. Suomesta jäsenenä on Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys ry, johon kuuluvat kaikki Suomen seitsemän maailmanperintökohdetta: Suomenlinna, Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Verlan puuhiomo ja pahvitehdas, Merenkurkun saaristo, Struven ketju ja Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue.

Suomenkin maailmanperintökohteilla on oma yhdistys

Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys perustettiin vuonna 2016. Yhdistyksen tavoitteena on kohteiden yhteistyön kehittäminen ja niiden vaikuttavuuden lisääminen. Yhdistys vastaa omalta osaltaan Suomen kansallisen maailmanperintöstrategian toimeenpanosta.

Yhdistyksen ensimmäisiä hankkeita on ollut kolmivuotinen kävijätutkimushanke, joka alkoi vuonna 2017 ja päättyy tämän vuoden lopussa. Hankkeessa tehdään yhtenäinen kävijätutkimus kaikissa Suomen maailmanperintökohteissa. Museovirasto on rahoittanut hanketta vuosina 2017 ja 2018.

Yhdistys on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä erityisavustusta Matkailu 4.0 –toimenpideohjelman kulttuurimatkailun kehittämishankkeisiin vuosille 2018 ja 2019. Hankkeissa kehitetään kohteiden kulttuurimatkailutuotteita ja luodaan yhdistykselle verkkosivut. Lisäksi kehitetään kohteiden kestävää matkailua ja yhteismarkkinointia.

Lisätietoja Nordic World Heritage Award -tunnustuksesta:

  • Jussi Telaranta, sihteeri Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys ry, Pohjoismaisen maailmanperintöyhdistyksen hallituksen jäsen, maailmanperintökoordinaattori Rauman kaupunki
  • jussi.telaranta@rauma.fi, puh. 044 403 6283

Lisätietoja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen toiminnasta:

  • Hanna-Leena Salminen, puheenjohtaja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys ry ja Rauman kaupungin museointendentti
  • hanna-leena.salminen@rauma.fi, puh. 044 334 3525

Seuraa Suomen maailmanperintökohteiden yhdistystä Facebookissa.

Jääkellarin uudeksi yrittäjäksi on valittu Viapori Spirit

$
0
0

Jääkellarin uutena vuokralaisena aloitti 1.3.2019 Viapori Spirit. Viapori Spirit vuokraa Jääkellarin tarkoituksenaan tarjota kohtaamispaikka suomenlinnalaisille ja tätä kautta lisätä saarelaisten yhteisöllisyyttä. Kahvila-baari on avoinna ympärivuotisesti ja se on tarjonnaltaan suunnattu erityisesti paikallisille. Ovet ovat avoinna myös linnoituksen kävijöille.

– Viapori Spirit vastaa hyvin asukkailta saatuun palautteeseen, jonka mukaan Suomenlinnaan tarvitaan paikallisyhteisön kohtaamispaikka. Tila mahdollistaa esimerkiksi vapaaehtoistyövoimin järjestettävien tai muunlaisten paikallisyhteistyön toivomien tapahtumien järjestämisen, sanoo Petteri Takkula Suomenlinnan hoitokunnasta.

Viapori Spiritin takana ovat suomenlinnalaiset Mikko Klang, Ruusa Hilakari, Aarni Kivinen ja Viljami Valo. Yrityksen toimitusjohtajana työskentelee Mikko Klang.

Tiedotamme lisää, kun Viapori Spirit avaa ovensa.

Onnea uusille yrittäjille!

Lisätietoja:

  • Suomenlinnan hoitokunnan kehittämispäällikkö Petteri Takkulalta, 0295 338 387, petteri.takkula@suomenlinna.fi
  • Viapori Spiritin toimitusjohtaja Mikko Klangilta, 050 358 4686, info@taksiviapori.fi

Varuskuntakorttelin eli rakennusten C76, C82, C83 ja C84 korjausten suunnittelu etenee – Asukkaista edustajat suunnitteluryhmään

$
0
0

Tässä tiedotteessa on uutta tietoa Suomenlinnan isojen asuinrakennusten C76, C82, C83 ja C84 korjaushankkeesta. Hanketta kutsutaan nimellä Varuskuntakorttelin korjaushanke.

Isoa hanketta edistetään vaiheittain. Parastaikaa on käynnissä suunnittelun hankinta, mikä tarkoittaa suunnittelijoiden kilpailuttamista. Kun kilpailutus on valmis ja suunnitteluryhmä on toukokuun loppuun mennessä koossa, alkaa hankkeen suunnittelu, jossa nyt kilpailutettava ryhmä laatii suunnitelman siitä, miten talot korjataan.

Ennen suunnittelun kilpailutuksen valmistumista hoitokunnassa määritellään hankkeen sisältöä tarkemmin.

Mitä taloissa korjataan?

Seuraavien vuosien aikana korjataan rakennusten C76, C82, C83 ja C84 tekniset järjestelmät, kylpyhuoneet, keittiöt ja pintamateriaalit sekä yhteiset tilat.

Rakenteiden kuivatusjärjestelmiä korjataan paremmin nykyvaatimuksia vastaaviksi.

Mikä on hankkeen aikataulu?

Aikataulu on laadittu alustavasti, sillä sitä ei voi suunnitella tarkasti ennen kuin korjauksen yksityiskohdat suunnitellaan. Suunnitteluvaihe alkaa tänä kesänä, jonka jälkeen aikataulu aloituksineen ja valmistumisineen alkaa pikkuhiljaa varmistua ja täsmentyä.

Tällä hetkellä, alustavan suunnitelman mukaan ensimmäisenä korjataan rakennus C76, jonka työmaa alkaa aikaisintaan loppukesällä 2020. Muiden rakennusten korjausjärjestystä ei vielä ole päätetty. Koko hankkeen on määrä valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä, jolloin kyseisten talojen kaikki korjaukset ovat valmiina. Kerromme, kun aikataulu on varmistunut ja täsmentynyt.

Rakentamisen ajaksi asukkaille järjestetään mahdollisuus väistöasuntoon Suomenlinnassa. Asukkaille tiedotetaan huoneenvuokralain mukaisesti vähintään kuusi kuukautta ennen muuttoa. Väistöasuntoina käytetään hoitokunnan muita vuokra-asuntoja. Osana hankkeen valmisteluita on tehty määräaikaisia vuokrasopimuksia, jotta väistöasuntoja on tarjolla riittävän paljon.

Asukkaat mukaan suunnitteluun

Korjaukseen tulevien talojen asukkaat halutaan mukaan hankkeeseen suunnittelun alusta lähtien. Siksi toivomme, että kustakin talosta yksi edustaja liittyy suunnitteluryhmään.

Suunnitteluryhmän tapaamisia on asukkaiden edustajille hankkeen edetessä vaihtelevin väliajoin, korkeintaan kerran kuukaudessa. Kokoukset pidetään virka-aikana. Edustajan tehtävänä on tuoda ryhmälle asiakkaiden näkemyksiä asumiseen vaikuttavista asioista sekä viedä tietoja naapureilleen suunnitteluryhmässä käsitellyistä asioista.

Suunnitteluryhmään tulevien neljän asukkaan nimet ilmoitetaan hoitokunnalle huhtikuun 2019 loppuun mennessä osoitteeseen vuokralaiset@suomenlinna.fi.

Hankkeen taustaselvitykset

Korjaushankkeen taustaksi on tehty erilaisia selvityksiä viime vuosien aikana. Näihin kuuluvat kuntotutkimukset, arkeologiset kaivaukset, maaperän haitta-ainetutkimukset ja vielä osin keskeneräiset rakennushistoriaselvitykset.

Hankkeen viestintä jatkossa

Asukkaat ovat ymmärrettävästi erittäin kiinnostuneita hankkeesta. Viestintä on olennainen osa korjauksen tekijöiden tulevaa kilpailutusta.

Hankkeen etenemisestä tiedotetaan säännöllisesti ainakin aina, kun uutta tietoa on annettavana. Käytössä ovat tutut vuokralaisten viestintäkanavat. Tarpeen tullen jaetaan talo- tai asuntokohtaisia tiedotteita tai otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä asukkaisiin.

Lisätietoja Suomenlinnan hoitokunnalta:

Keraamikkona Suomenlinnassa

$
0
0

Olen työskennellyt vuodesta 2012 lähtien keramiikkatyöhuone Pot Viaporissa. Työhuone on toiminut Suomenlinnassa jo hämmästyttävät 46 vuotta ja on vahvasti osa paikallista historiaa ja kulttuuritarjontaa.

Tunnelmalliset työtilamme sijaitsevat tykkihallina toimineessa bastion Palmstiernassa. Tällä hetkellä työhuoneellamme työskentelee vakituisesti neljä keraamikkoa ja yksi lasitaiteilija. Tarjoamme vieraileville kollegoillelyhyempiä ja pitempiä alivuokralaisjaksoja. Teemme yhteistyötä HIAP:n (Helsinki International Artist Programme) kanssa, ja tarjoamme residenssitaiteilijoille mahdollisuuksiemme mukaan konsultointia ja polttopalveluita.

Työhuoneellamme pääsee vierailemaan perjantaisin Suomenlinnan talvikauden taidekäsityöläispolku Art Walkin ja kesänäyttelyidemme aikana. Lisäksi järjestämme ensimmäisenä adventtina perinteiset Potin joulumyyjäiset.

Linnoitusympäristö tuo monia ilonaiheita

Pirjo Pesosen keramiikkatöitä sarjasta Kuinkas sitten kävikään. Kuva: Pirjo Pesonen

Keraamikon silmin Suomenlinna on sekä haastava että innostava paikka. Itse nautin suunnattomasti selkeästi ja leimallisesti säältään ja tunnelmiltaan vaihtuvista vuodenajoista. Talviaika on minulle vahvinta elämysten aikaa. Jykevä kivi- ja tiiliarkkitehtuuri pääsee graafisena esille ilman puiden ja pensaiden peittoa ja varjostusta. Meren lähes silmänkantamattomiin ulottuva jääpinta avaa maiseman vielä kesäistä avomertakin avarammaksi.

Lauttamatkat tarjoavat päivittäin vaihtuvia erilaisia jääpeitemuodostelmia ja pintastruktuureja. Näitä olen innostunut ja onnistunut valokuvaamaan jo muutaman tuhannen kuvan verran. Olen vuosia miettinyt näyttelyn koostamista teemasta ”jää” ja ehkä näyttely vielä jonain päivänä toteutuukin. Pimeinä vuodenaikoina valo merellä on aina voimakkaampaa kuin mantereella. Illat Suomenlinnan saarissa ja lautalla tarjoavat huikeita auringonlaskunäytelmiä, joista mantereella asustavat saavat vain haikailla.

Valokuvaaminen on minulle rakas ja tärkeä osa työskentelyä. Suomenlinna tarjoaa ehtymättömän mahdollisuuden kuvata erilaisia valoelämyksiä sekä arkkitehtuurin ja luonnon yksityiskohtia ja tunnelmia.

Keraamikko selättää haasteet hyvällä logistiikalla ja lihaskunnolla

Keraamikkona lauttamatkan päässä saaressa työskentelyssä on omia haasteitaan liittyen raaka-aineiden tuontiin työhuoneelle ja valmiiden töiden kuljettamiseen mantereelle myyntiin. Tämä vaatii vahvojen selkä- ja hauislihasten lisäksi hyvää logistiikkaa ja etukäteisajattelua. Keraamikot ovat onneksi tunnetusti sinnikkäitä ja haasteita pelkäämättömiä, joten tästäkin on selvitty jo 46 vuoden ajan ja selvitään varmaan seuraavatkin 46 vuotta.

Päivittäin helposti haksahtaa kulkemaan vain vakioreittiään lautalta työhuoneelle ja työhuoneelta lautalle. Tämäkin tarjoaa mieltä ylevöittäviä kauneuden elämyksiä, mutta aina välillä on lähdettävä kuljeksimaan sen kummemmin päämäärättä ja on vain nautittava siitä, että saa olla tässä paikassa ja juuri nyt.

Pirjo Pesonen
Keraamikko, Pot Viapori

www.pirjopesonen.com
www.potviapori.fi
https://www.suomenlinna.fi/tapahtumat/suomenlinna-art-walk/


Vuokraa viljelylaatikko

$
0
0

Asukkailla on mahdollisuus vuokrata viljelykaudeksi 2019 Suomenlinnan hoitokunnalta viljelylaatikko ajalle 27.5.-31.10.2019.

Viljelylaatikon vuokrausehdot

Viljelylaatikon vuokra on 20,00 € / kausi, ja hintaan sisältyvät laatikon lisäksi vesipisteen käyttö. Alueittain numeroituja laatikoita on vuokrattavana Länsi-Mustasaarella ja Tallinmäellä. Kaikki laatikot ovat samankokoisia ja niissä on samaa multaa.

Viljelylaatikot vuokrataan ilmoittautumisjärjestyksessä, sähköpostitse. Asukkaan tulee lähettää osoitteeseen kirsti.masalin@suomenlinna.fi sähköposti-ilmoitus halukkuudestaan vuokrata viljelylaatikko. Ilmoittautumisviestistä tulee käydä ilmi asukkaan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Hoitokunta vastaa asukkaan ilmoittautumisviestiin ja toimittaa viljelysäännöt tutustuttaviksi. Hoitokunnan viestiin vastaamalla asukas sitoutuu vuokraamaan laatikon mainituin ehdoin ja säännöin.

Viljelylaatikoiden luokse ei saa viedä kalusteita. Laatikoissa ei saa viljellä monivuotisia tai viljelysäännöissä mainittuja haittakasveja. Kasvukauden päätyttyä viljelylaatikko tulee tyhjentää kasveista. Laskutus tapahtuu viljelykauden loppupuolella.

Lisätietoja:

Suomenlinnan hoitokunta, työnjohtaja Kirsti Masalin, puh. 0295 338 341 tai kirsti.masalin@suomenlinna.fi

Vinkkejä koululaisryhmille

$
0
0

Keväällä Suomenlinnassa vierailee runsaasti opinto- ja luokkaretkeläisiä. Kokosimme vierailun suunnittelun avuksi muutamia vinkkejä. Linnoituksessa voi liikkua itsekseen, mutta vielä antoisamman retkestä saa käyttämällä valmiita ohjelmia ja opastuksia.

Linnoituksessa kannattaa kulkea ryhmässä, sillä Suomenlinnassa on paljon vaarallisia ja aitaamattomia rakenteita. Oppilaita ei tule päästää kulkemaan ympäri aluetta ilman valvontaa.

Ohjelmapaketit

Ehrensvärd-seuran valikoimissa on opastettuja kierroksia, suunnistusvisa sekä yhdistelmäpaketteja Suomenlinnan tarjonnasta. Ehrensvärd-seuralta voi halutessaan tilata koko retkikokonaisuuden sisältäen esim. museokäynnit, opastukset, ruokailun ja vesibussimatkan. Ehrensvärd-seura järjestää opastettujen kävelykierrosten lisäksi 6-13-vuotiaille suunnattuja lasten seikkailukierroksia. Siirry Ehrensvärd-seuran verkkosivuille tästä.

Myös leirikouluyhdistyksen ylläpitämä Hostel Suomenlinna tarjoaa ohjelmaa linnoituksessa vieraileville kouluryhmille. Ohjelmatarjonnassa on rannikon luontoa, saaristoretkeilyä ja seikkailua historiallisessa ympäristössä. Hostelli tarjoaa paketteja, joihin sisältyy ohjelman lisäksi majoitus ja ruokailut. Siirry Hostel Suomenlinnan sivuille tästä.

Museot

Suomenlinnassa on kuusi museota.

Avoinna ympäri vuoden ovat:

Koululaisryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi Suomenlinna-museoon ja Sotamuseon maneesiin. Suomenlinna-museon lyhytelokuvan katselu kannattaa varata ennakkoon museolta. Lyhytelokuvan varausmaksu on 25 € ryhmältä.

Avoinna kesäkaudella touko-syyskuussa ja tilauksesta ympäri vuoden ovat:

Ehrensvärd-museon ollessa auki koululaiset pääsevät museoon ilmaiseksi opettajan johdolla.

Avoinna kesäkaudella touko-syyskuussa ovat:

Tullimuseo on kaikille maksuton.

Museot ovat koonneet koululaisvierailujen etukäteisvalmistelua varten 10 kysymyksen listat, jota ryhmät voivat hyödyntää vierailullaan. Kysymykset löytyvät täältä museot-otsikon alta.

Ruokailu

Suomenlinnassa koululaisryhmät voivat ruokailla saarten ravintoloissa. Ruokailut ryhmille tulee tilata etukäteen. Ruokailupaketteja voi tiedustella kahviloista ja ravintoloista, joista voi lukea lisää tästä. Toinen vaihtoehto on tilata ruokailut Ehrensvärd-seuran kautta osana muuta Suomenlinna-ohjelmaa.

Omia eväitä voi nauttia Kustaanmiekan eväsruokailutilassa, joka on avoinna toukokuun alusta lokakuun puoliväliin. Eväsruokailutilaa ei voi varata omaan käyttöön. Tila on kaikkien käytössä. Lue lisää eväsruokailutilasta.

Majoitus

Majoittuminen on mahdollista Hostel Suomenlinnassa lähellä lauttarantaa. Hostellissa on 39 petipaikkaa ja huoneita on 8 yhden hengenhuoneesta isoihin ryhmähuoneisiin. Siirry hostellin omille sivuille tästä.

Tapahtuma- ja aukiolokalenteri

Katso kaikkien palveluiden tarkat aukioloajat kalenterista.

Liikenneyhteydet ja liput

HSL:n lautat lähtevät Kauppatorilta ympäri vuoden. Suomenlinnaan kulkee kesäkaudella lautan lisäksi myös JT-Linen vesibussi, joka lähtee Kauppatorin kolera-altaalta. Lue lisää kulkuyhteyksistä.

HSL:n matkailijaliput voi ostaa ryhmälle jo ennakkoon. Neuvoja ryhmälippujen ostamiseen löydät täältä.

Vesibussin lippuvaraukset tehdään suoraan JT-Linen toimistosta. Siirry JT-Linen sivuille tästä. Toinen vaihtoehto on hankkia vesibussiliput Ehrensvärd-seuran kautta osana muuta Suomenlinna-ohjelmaa. Siirry Ehrensvärd-seuran verkkosivulle tästä.

Vinkkejä ajankäyttöön

Aikaa kannattaa varata vähintään puoli päivää, koska alue on laaja ja nähtävää on paljon. Ehdotuksia ajankäytöstä Suomenlinnassa:

  • merimatka Suomenlinnaan n. 15 min
  • lyhytelokuva Suomenlinna-museossa 25 min
  • opastettu kierros ulkoalueilla 1 h
  • lasten seikkailukierros 1 h 30 min
  • museokäynti 30 min/museo
  • ruokatauko 45 min

Mitä mukaan retkelle?

Suomenlinnan retkelle kannattaa aina pukeutua lämpimästi ja varustautua mukavilla jalkineilla. Taskulamput kannattaa ottaa mukaan, sillä muurien suojissa kiemurtelevat tunnelit ovat hauskoja, mutta pimeitä paikkoja.

Suomenlinna-esitteen voi noutaa matkailuneuvonnasta, joka sijaitsee vaaleanpunaisessa Rantakasarmissa heti lauttarannan tuntumassa. Esite sisältää myös alueen kartan. Matkailuneuvonnasta voi hakea myös Lasten Suomenlinna -kartan, joka sisältää kartan lisäksi Suomenlinna-aiheisia tehtäviä ja vinkkejä. Lue lisää matkailuneuvonnasta.

Tutustu linnoitukseen jo ennen retkeä

Ennen saapumista Suomenlinnaan kannattaa tutustua linnoituksen Skyview palveluun sekä historiasta kertovaan 360-karttaan.

Tarvitsetko apua?

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee huhtikuun loppuun asti päivittäin klo 10-16 ja toukokuusta alkaen päivittäin klo 10-18.

  • 0295 338 410
  • WhatsApp 050 572 4072
  • info@suomenlinna.fi

Tervetuloa maailmanperintökohde Suomenlinnaan!

Vuokralaisten oma extranet tulossa – ilmoita sähköpostiosoitteesi

$
0
0

Suomenlinnan hoitokunnan vuokralaisviestintä ottaa uuden askeleen, kun kevään aikana otamme käyttöön vuokralaisille tarkoitetun oman extranetin. Aiheesta on loppu- ja alkuvuodesta viestitty vuokralaistiedotteissa ja keskusteltu niin asukasyhteistyökokouksissa kuin viime asukasillassa. Suomenlinnalaisilla toimijoilla ja yrittäjillä on jo oma extransa, ja nyt asukkaatkin saavat omansa.

Kaikki hoitokunnan julkisilla verkkosivuilla oleva, vuokralaisille suunnattu sisältö siirtyy extranetiin, jolloin vuokralaisille tarkoitettu sisältö on salasanan takana vain vuokralaisten nähtävillä. Tällöin voimme vapaammin viestiä suomenlinnalaisille kuuluvista asioista. Extrasta löytyy kootusti kaikki uutiset, ohjeet, asukasopas, yleistiedot Suomenlinnasta ja esimerkiksi iso liuta hyödyllisiä linkkejä, jolloin vuokralaiset löytävät ne helposti yhdestä paikasta. Sivustolle tulee pyydetysti myös keskustelupalsta, jolle kaikki käyttäjät voivat kirjoittaa itse haluamistaan aiheista ja käydä niistä keskustelua muiden vuokralaisten kanssa. Kattavimmat tiedot löytyvät suomeksi.

Uutisisten seuraaminen helpottuu entisestään, sillä uutisista voi tilata itselleen sähköposti-ilmoituksen, jolloin saa saman tien tiedon uudesta uutisesta.

Lisäksi extrasta tulee suppeammat ruotsin- ja englanninkieliset versiot, joista löytyy pysyvät ohjeet, tiedot ja linkit.

Siirtymäkausi 2 kuukautta

Extranetin julkaisun jälkeen on kahden kuukauden siirtymäaika, jonka aikana kaikki vuokralaisten sisällöt ovat sekä extrassa että ulkoisilla verkkosivuilla. Tämän jälkeen sisällöt poistetaan ulkoisilta sivuilta, ja kaikki vuokralaisille tarkoitettu tieto löytyy suomenlinnalaisten omasta extranetistä.

Viestintäkanavat siirtymäkauden jälkeen

Siirtymäajan jälkeen hoitokunta viestii vuokralaisille extranetissä ja C40n edessä olevalla ilmoitustaululla. Jos et halua käyttää extranetiä, muistathan tarkkailla ilmoitustaulua, jossa julkaistaan kaikki samat tiedotteet kuin verkkoonkin.

Pysyvät tiedot ja ohjeet voi halutessaan hakea tulostettuina hoitokunnan asiakaspalvelusta sen aukioloaikoina tai etukäteen sovittuna muuna aikana.

Uutisten sähköposti-ilmoitusten ja fyysisen ilmoitustaulun lisäksi jaamme tiedon uudesta uutisesta Viaporilaiset-Facebook-ryhmään. Viapori-listan käyttö loppuu osaltamme, sillä sähköpostin voi tilata suoraan extranetistä. Extran myötä myös hoitokunnan Facebook-sivu jää osattomaksi, ja lopetamme sen käytön ainakin toistaiseksi.

Ilmoita sähköpostiosoitteesi, jos haluat käyttäjätunnuksen

Vuokralaisten extranet toimii sähköpostiosoitteen kautta muodostettavalla käyttäjätunnuksella. Kaikki yli 15-vuotiaat vuokralaiset saavat halutessaan tunnukset. Jos haluat käyttäjätunnuksen, toimitathan sähköpostilla osoitteeseen vuokralaiset@suomenlinna.fi seuraavat tiedot: nimi, osoite, sähköpostiosoite, ikä. Toimitathan kaikki em. tiedot, sillä puutteellisilla tiedoilla emme voi antaa käyttäjätunnusta.

Käyttäjätunnukset toimitetaan niitä pyytäneiden sähköpostiin extranetin julkaisun aikaan. Kyseisestä sähköpostista löytää ohjeet kirjautumiseen.

Nimikisan voittaja löytynyt – julkistus sivuston julkaisun yhteydessä

Extranetille haluttiin persoonallinen nimi, ja tästä järjestettiin aiemmin nimikilpailu. Saimme tähän hyviä ehdotuksia, ja projektitiimi hoitokunnassa valitsi ehdotusten joukosta yksimielisesti hienon nimen uudelle sivustolle. Palkinnoksi kisan voittaja saa opastetun Ehrensvärd-seuran Suomenlinnakierroksen ja pullakahvit. Voittajat julkistetaan sivuston julkistuksen yhteydessä, jolloin ohjeistamme palkinnon lunastamiseen. Kiitos kaikille osallistujille!

Lisätietoja asukasextrasta tai tietoa tai palautetta vuokralaisten viestinnästä:

  • kiinteistösihteeri Terhi Riihimäeltä, puh. 0295 338 430 tai maili vuokralaiset@suomenlinna.fi
  • viestintäpäällikkö Laura Klefbohmilta, puh. 0295 338 391 tai maili laura.klefbohm@suomenlinna.fi

Lähetä sähköpostiosoitteesi asukkaiden extranetin käyttäjätunnusta varten

$
0
0

Suomenlinnan hoitokunnan vuokralaisviestintä ottaa uuden askeleen, kun kevään aikana otamme käyttöön kaikille Suomenlinnan asukkaille tarkoitetun oman extranetin. Suomenlinnalaisilla toimijoilla ja yrittäjillä on jo oma extransa, ja nyt asukkaatkin saavat omansa. Uusi extranet on tarkoitettu kaikille Suomenlinnan asukkaille, oli kyseessä sitten hoitokunnan vuokralainen tai muu asukas.

Kaikki asukkaiden sisältö ulkoisilta verkkosivuilta siirtyy asukasextraan. Lue extranetin sisällöistä, käytöstä ja extran tuomista muutoksista viestintään tästä uutisesta.

Asukkaiden extranet toimii sähköpostiosoitteen kautta muodostettavalla käyttäjätunnuksella. Kaikki yli 15-vuotiaat vuokralaiset saavat halutessaan tunnukset.

Jos haluat käyttäjätunnuksen, toimitathan sähköpostilla osoitteeseen vuokralaiset@suomenlinna.fi seuraavat tiedot: nimi, osoite, sähköpostiosoite, ikä. Toimitathan kaikki em. tiedot, sillä puutteellisilla tiedoilla emme voi antaa käyttäjätunnusta.

Käyttäjätunnukset toimitetaan niitä pyytäneiden sähköpostiin extranetin julkaisun aikaan. Kyseisestä sähköpostista löytää ohjeet kirjautumiseen.

Lisätietoja asukasextrasta tai tietoa tai palautetta vuokralaisten viestinnästä:

Muovipakkausten kierrätys on lähtenyt hyvin käyntiin Suomenlinnassa

$
0
0

Kauan odotettu muovipakkausten kierrätys alkoi Suomenlinnassa 2019 vuoden alusta. Tästä linkistä pääset lukemaan tiedotteen, jossa kerroimme muovinkeräyksen aloittamisesta ja perusteista.

Iloksemme muovinkeräysastiat ovat täyttyneet muovipakkauksista sen verran hyvin, että olemme voineet jo poistaa joistain jätepisteistä muutamia sekajäteastioita.

Tarkkailemme tehostetusti vuoden 2019 loppuun asti kaikkien saarien jätepisteiden kertymää. Huomioimme mm. sitä, kuinka usein eri astioita täytyy tyhjentää ja tarvitaanko jossain jätepisteissä astioita enemmän tai vähemmän.

Muovipakkauksien keräyksestä vastaa HSY. Jotkut muovinkeräysastiat voivat täyttyä nopeammin kuin toiset. Mikäli käyttämäsi muovinkeräysastia on täynnä, pyydämme viemään muovipakkaukset toiseen muovinkeräysastiaan. Katso tästä kartasta, missä kaikkialla muovinkeräysastioita sijaitsee.

Tutustu lajitteluohjeeseen

Kierrättämällä säästät raaka-aineita ja energiaa. Oikein lajitellut ja palautetut pakkausmuovijätteet voidaan hyödyntää raaka-aineena uusien tuotteiden valmistamisessa.

Hoitokunta jakaa vuokralaisten koteihin huhtikuun aikana HSY:n tiiviin lajitteluohjeen muovipakkausten kierrättämisestä. Laajemmat lajitteluohjeet voi käydä tarkastamassa HSY:n jäteoppaasta.

Kiitos kun kierrätät!

Lisätietoja

Pääsiäisenä Suomenlinnan

$
0
0

Suomenlinnassa monet palvelut ovat avoinna kävijöille myös pääsiäisenä 19.4.-22.4. Linnoitukseen voi lähteä tutustumaan museoihin ja historiaan, ulkoilemaan raikkaaseen meri-ilmaan sekä nauttimaan Suomenlinnan ravintoloiden ja kahviloiden antimista. Vierailuun kannattaa varustautua lämpimällä ja tuulenpitävällä vaatetuksella ja mukavilla jalkineilla.

Saapuminen

HSL:n lautta kulkee aamusta iltaan. 15 minuutin lauttamatka on talvella elämyksellinen jäiden kolistessa lautan kylkiin. Katso aikataulut tästä (pdf). Lautta on osa kaupunkiliikennettä, ja lautalla käyvät kaikki HSL:n liput.

Matkailuneuvonta ja johdantonäyttely

Suomenlinnan matkailuneuvonta palvelee pääsiäisviikonloppuna lauantaista maanantaihin klo 10-16. Pitkäperjantaina neuvonta on suljettu.

Matkailuneuvonnasta kannattaa napata mukaan Suomenlinna-esite sekä perheen pienimmille Lasten Suomenlinna -kartta. Käydessäsi matkailuneuvonnassa voi samalla tutustua maksuttomaan johdantonäyttelyyn. Neuvonta sijaitsee Rantakasarmin rakennuksessa HSL:n lauttarannan vieressä.

Museoita ja opastettuja kierroksia

Suomenlinna-museo, Sotamuseo ja Lelumuseo ovat avoinna perjantaista maanantaihin. Ehrensvärd-museo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina.

Suomenlinna-museossa pääsee katsomaan muun muassa Sata Suomenlinnan vuotta 1918-2018 valokuvanäyttelyn, Lelumuseossa ihastelemaan vanhoja leikkikaluja ja Sotamuseon maneesissa tutustumaan Suomen sotahistoriaan. Ehrensvärd-museossa pääsee tutustumaan linnoituksen ruotsalaiseen kauteen. Lisätiedot museoista löytyvät tältä sivulta.

Opastettuja kierroksia järjestetään pääsiäisviikonloppuna englanniksi ja kierrokset lähtevät Suomenlinna-museolta. Katso lisätietoja kierroksista tästä.

Kannattaa käydä katsomassa myös linnoituksen eläviä opasteita, jotka kertovat tarinoita Suomenlinnasta. Lataa jo valmiiksi Arilyn-sovellus puhelimeesi. Lue lisää tästä.

Herkuttele

Linnoituksessa kiertelyn lomassa on mukava istahtaa lounaalle tai nauttia pullakahvit jossakin Suomenlinnan viihtyisistä ravintoloista ja kahviloista, joista monet pitävät ovensa avoinna nälkäisiä ja janoisia kävijöitä varten läpi vuoden. Ravintoloiden ja kahviloiden aukiolot kannattaa tarkistaa kalenterista. Huomioithan, että Suomenlinnan K-kauppa on tällä hetkellä remontissa. Kauppa avautuu taas pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Yöksi linnoitukseen

Suomenlinna on hyvä lähilomakohde ja majoittumaan pääsee viihtyisässä Hostel Suomenlinnassa. Siirry hostellin sivuille tästä.

Aukiolot

Katso kaikkien palveluiden tarkat aukioloajat kalenterista. Tervetuloa Suomenlinnaan!

Tervetuloa kevään asukasiltaan 29.4.2019

$
0
0

Hoitokunta toivottaa kaikki suomenlinnalaiset tervetulleiksi asukasiltaan! Tilaisuus järjestetään Tenalji von Fersenissä (B17c) maanantaina 29.4.2019 klo 18.00-20.00. Myös linnoituksen toimijat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Tilaisuudessa esittäytyvät Suomenlinnan hoitokunnan uusi johtaja Ilari Kurri sekä uusi hallintojohtaja Kirsi Moisander.

Tilaisuudessa käsitellään IRO Research Oy:n tutkimusjohtaja Tomi Ronkaisen johdolla vuokralaistyytyväisyyskyselyn tuloksia.

Lisäksi julkistetaan asukasextran nimikilpailun kautta valittu nimi sekä julistetaan voittaja valituksi tulleen nimen takana.

Voit lähettää etukäteen mieltäsi askarruttavia kysymyksiä 24.4. mennessä osoitteeseen vuokralaiset@suomenlinna.fi. Tilaisuudelle varatut kaksi tuntia kuluvat nopeasti. Kaikkiin kysymyksiin kuitenkin vastataan: yli jääneisiin kysymyksiin vastaamme paperilla, joka on saatavilla C40 asiakaspalvelusta tapahtuman jälkeen ja pyytämällä sähköpostitse osoitteesta vuokralaiset@suomenlinna.fi.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu sekä vapun kunniaksi tarjoillaan simaa ja munkkeja.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Suomenlinnan hoitokunta

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa.


Suomenlinnan Suupalat -uutuustapahtumassa maistellaan kesän makuja

$
0
0

Oletko jo tutustunut kotilinnoituksesi ravintola- ja kahvilatarjontaan? Suomenlinnan Suupalat tarjoaa varaslähdön kesän makuihin, kun linnoituksen kahvilat ja ravintolat tarjoilevat kesäisiä maisteluannoksia ensi kertaa järjestettävässä tapahtumassa sunnuntaina 28.4. Kahviloista saa ostaa makeita ja ravintoloista suolaisia maistiaisia, joita myydään vain tapahtumapäivänä 5 € hintaan.

Mukana tapahtumassa ovat Ravintola Suomenlinnan Panimo, Viaporin Deli & Cafe, Cafe Silo, Bastion Bistro, Café Vanille, Lelumuseon Cafe Samovarbar, Cafe Bar Valimo ja Ravintola Susisaaren Ruokala. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä hoitokunnan kanssa.

Suomenlinnan Suupalat -ruokatapahtuma on suunnattu erityisesti suomenlinnalaisille ja muille pääkaupunkiseutulaisille. Tavoitteena on kasvattaa Suomenlinnan tunnettuutta kulinarististen vierailuiden kohteena ja kertoa ympärivuotisista kahvila- ja ravintolapalveluista.

Ota ystäväsi ja perheesi mukaan ja tulkaa yhdessä herkuttelemaan!

Lisätietoja:

Matkailu ja paikallisuus Suomenlinnassa

$
0
0

Viaporin asukkaat

Suomenlinnan merilinnoitus on aina ollut myös kotisaari. Linnoitusta perustettaessa sinne saapui sotilaita, rakennusmiehiä ja vankeja, ja edellisten perässä myös kauppiaita, taiteilijoita, palvelijoita ja perheenjäseniä. Venäläisellä kaudella linnoituksessa eli monikulttuurinen varuskunta, jolla oli vahva venäläinen identiteetti. Suomalaisella kaudella linnoitus rapistui ja 1960-70-luvuilla asukkaat olivat varsin tyytymättömiä asuinolosuhteisiin rapistuneessa Suomenlinnassa.

Kun linnoitusta alettiin rakentaa, oli Helsinki vielä muutaman puutalon kylä, mutta Viapori-nimen saanut linnoitus kehittyi nopeasti Helsinkiä kookkaammaksi varuskuntakaupungiksi. Kun Helsinki valittiin Suomen pääkaupungiksi vuonna 1812, oli oma merkityksensä sillä, että sen edustalla sijaitsi vahva merilinnoitus. Nykyään ehkä ajatellaan, että Suomenlinna on Helsingin ”Vanha kaupunki”.

Asuminen Suomenlinnassa on haluttua, se on kylä keskellä Helsinkiä. Rapistuneen linnoituksen rakennukset on nykyään peruskorjattu, mutta erikoisolosuhteet ovat osa saarielämää. Suomenlinnan asukas ei pääse kotiovelleen taksilla, eikä aamulennolle ehdi edes ensimmäisellä lautalla. Rakennusten historiallisuus voi merkitä asukkaille kompromisseja asumismukavuudessa. Myös kasvava matkailu vaatii Suomenlinnan asukasta pohtimaan sitä, mitä matkailusta ajattelee.

Paikallisuuden ymmärrys osana kestävää matkailua

Sain mahdollisuuden osallistua tammikuun Matkamessuilla Vastuullisen matkailun verkoston, ICRT Finlandin järjestämään paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli paikallisuus ja matkailu. Olen asunut pitkään Suomenlinnassa, työskentelen Suomenlinnan hoitokunnassa ja olen myös auktorisoitu Suomenlinna-opas – joten tämä aihe kiinnostaa minua valtavasti!

Matkailun kasvu on maailmanlaajuinen ilmiö, mutta monia huolestuttavat matkailun vaikutukset. Paikallisuuden ymmärrys on osa kestävää matkailua: kehitetään matkailua niin, että paikalliset erityispiirteet ja ympäristö turvataan. Tämä voi merkitä vaikkapa paikallisen taidekäsityön ostamista tai paikallisoppaan vetämälle opastetulle kierrokselle osallistumista. Kaikki paneelikeskusteluun osallistuneet kokivat, että paikallisuus matkailussa on parhaimmillaan ihmisten kohtaamista ja oikean tiedon jakamista. Matkailijoita kiinnostavat erityisesti tarinat ihmisten elämästä ja arjesta. Avainsana on vieraanvaraisuus ja kunnioitus.

Suomenlinna-oppaista kaikki eivät asu Suomenlinnassa – mutta jokainen suomenlinnalainen saa toimia paikallisoppaana useamman kerran vuodessa. Suomenlinnassa asuvalle tai työskentelevälle matkailu on arkea, johon liittyy monenlaisia kohtaamisia. Uskon, että neuvomme matkailijoita mielellämme, mutta kertakäyttögrillit ja kaljakassit saavat monet näkemään punaista.

Kestävää matkailua kotipihalla

Suomenlinna on 800 asukkaan kylä, jossa asukkaiden kotipihalla käy vuosittain miljoona vierailijaa sekä Suomesta että ulkomailta. Suomalainen ja suomenlinnalainen elämäntapa kiinnostaa matkailijoita. Suomenlinnan kävijä- ja asukastutkimukset osoittavat, että sekä suomenlinnalaiset että vierailijat arvostavat samoja asioita: paikan henkeä, historiaa, luontoa ja yhteisöllisyyttä.

On tärkeää, että Suomenlinnaa kehitetään kestävän matkailun esimerkkikohteena. Se että Suomenlinna tunnetaan asuinpaikkana, vahvistaa molemmin puoleista kunnioitusta, ajatusta että matkailijat ovat meillä kylässä. Kestävän matkailun kehittäminen merkitsee parhaimmillaan parempia kohtaamisia paikallisten ja matkailijoiden välillä. Kestävän matkailun kehittäminen on myös tärkeä osa Suomenlinnan uutta hoito- ja käyttösuunnitelman toimenpidesuunnitelmaa.

Kautta historian asukkaat ovat olleet linnoituksen sydän: suokkilaiset tekevät Suomenlinnan.

Minna Hanhivaara
Tietopalvelusuunnittelija, Suomenlinnan hoitokunta
Asukas

Linkkejä:

 

Lähetäthän tietosi asukkaiden extranetin käyttäjätunnusta varten viimeistään 23.4.

$
0
0

Suomenlinnan hoitokunnan vuokralaisviestintä ottaa uuden askeleen, kun kevään aikana otamme käyttöön kaikille Suomenlinnan asukkaille tarkoitetun oman extranetin. Suomenlinnalaisilla toimijoilla ja yrittäjillä on jo oma extransa, ja nyt asukkaatkin saavat omansa. Uusi extranet on tarkoitettu kaikille Suomenlinnan asukkaille, oli kyseessä sitten hoitokunnan vuokralainen tai muu asukas.

Kaikki asukkaiden sisältö ulkoisilta verkkosivuilta siirtyy kesällä siirtymäkauden jälkeen asukasextraan. Lue extranetin sisällöistä, käytöstä ja extran tuomista muutoksista viestintään tästä uutisesta.

Asukkaiden extranet toimii sähköpostiosoitteen kautta muodostettavalla käyttäjätunnuksella. Kaikki yli 15-vuotiaat vuokralaiset saavat halutessaan tunnukset.

Jos haluat käyttäjätunnuksen, toimitathan viimeistään 23. huhtikuuta sähköpostilla osoitteeseen vuokralaiset@suomenlinna.fi seuraavat tiedot: nimi, osoite, sähköpostiosoite, ikä. Toimitathan kaikki em. tiedot, sillä puutteellisilla tiedoilla emme voi antaa käyttäjätunnusta.

Käyttäjätunnukset toimitetaan niitä pyytäneiden sähköpostiin kevään aikana extranetin julkaisun yhteydessä. Kyseisestä sähköpostista löytää ohjeet kirjautumiseen.

Lisätietoja asukasextrasta tai tietoa tai palautetta vuokralaisten viestinnästä:

  • kiinteistösihteeri Terhi Riihimäeltä, puh. 0295 338 430 tai maili vuokralaiset@suomenlinna.fi
  • viestintäpäällikkö Laura Klefbohmilta, puh. 0295 338 391 tai maili laura.klefbohm@suomenlinna.fi

Suomenlinnan Suupalat kutsuu pääkaupunkiseutulaisia herkuttelemaan maailmanperintökohteeseen

$
0
0

Suomenlinna näyttää kulinaristisen puolensa uudessa ruokatapahtumassa, Suomenlinnan Suupaloissa 28. huhtikuuta. Tapahtumassa pääsee maistelemaan kesäisiä maisteluannoksia edulliseen hintaan linnoituksen lukuisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Suomenlinnan Suupalat järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Tapahtuma on paikallisten toimijoiden yhteinen ponnistus. Mukana tapahtumassa ovat Ravintola Suomenlinnan Panimo, Viaporin Deli & Café, Cafe Silo, Bastion Bistro, Café Vanille, Suomenlinnan Lelumuseon Café Samovarbar, Cafe Bar Valimo ja Ravintola Susisaaren Ruokala. Tapahtumavieraat voivat kiertää vaikka kaikki ravintolat ja kahvilat saman päivän aikana.

– Haluamme tapahtumalla tutustuttaa ihmisiä Suomenlinnan palveluihin ja muistuttaa, että linnoitukseen kannattaa tulla myös kulinarististen elämysten perässä ympäri vuoden. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi ystävineen ja perheineen keväiseen merilinnoitukseen, sanoo Suomenlinnan hoitokunnan viestintäasiantuntija Veera Törrönen.

Suomenlinnassa on yli kymmenen ravintolaa ja kahvilaa, joista suurin osa on avoinna ympäri vuoden.

Lisätietoja:

Seuraa ja jaa somessa aihetunnisteilla #suomenlinnansuupalat #suomenlinna

Suomenlinna on historiallinen merilinnoitus ja Unescon maailmanperintökohde. Linnoitus on Suomen suosituimpia matkailukohteita, jossa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Suomenlinna on myös kaupunginosa, jossa asuu noin 800 helsinkiläistä.

Suomenlinnasta kiinnostuneet pääsevät Museopäivänä linnoitukseen vapaaehtoisiksi

$
0
0

Suomenlinna on nyt mahdollista kokea uudella tavalla, kun linnoituksen omaan Museopäivään pääsee tekemään vapaaehtoistyötä. Nyt toteutettava vapaaehtoistyön mahdollisuus on uusi tapa osallistua Suomenlinnan maailmanperintökohteen säilyttämiseen.

Museopäivän aikana vapaaehtoiset pääsevät ohjaamaan kävijöitä ja kertomaan Suomenlinnan palveluista kotimaisille ja kansainvälisille kävijöille yhdessä Suomenlinnan hoitokunnan matkailuneuvojien kanssa. Vapaaehtoisten avulla yhä useampi kävijä saa tietoa Museopäivästä ja toisaalta vapaaehtoiset saavat kosketuksen Suomenlinnan kävijöihin.

– Vapaaehtoisilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta vapaaehtoistyöstä. Toivomme, että vapaaehtoiset viihtyvät ulkoilmassa ja jaksavat hymyillä läpi koko tapahtuman. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtävään, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan projektikoordinaattori Veera
Nikkanen.

Suomenlinnan Museopäivä on Suomenlinnan kaikkien kuuden museon yhteinen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain Kustaan päivänä 6. kesäkuuta. Tapahtumapäivänä Suomenlinnan museoissa voi vierailla maksutta ja tarjolla on ohjelmaa koko perheelle. Kaikki museot ovat avoinna tavallista pidempään, iltakahdeksaan asti.

Vapaaehtoiseksi voi hakea viimeistään 15.5.2019. Hakulomake ja lisätiedot löytyvät Suomenlinnan verkkosivuilta.

Vapaaehtoistyöntekijät säilyttävät yhteistä kulttuuriperintöämme

Suomenlinnan säilyttämiseen voi osallistua erilaisin vapaaehtoistyön keinoin. Viime vuonna Suomenlinnassa toimi noin 100 vapaaehtoista. Vapaaehtoistyöllä annetaan kaikille Suomenlinnasta kiinnostuneille mahdollisuus osallistua yhteisen kulttuuriperintömme suojeluun.

Vuosien varrella maailmanperintökohteessa on järjestetty muun muassa kansainvälisiä World Heritage Volunteers -vapaaehtoisleirejä ja erilaisia talkoita. Suomenlinnassa työskentelee lisäksi useita Helsingin kaupungin puistokummeja, joiden tehtävät ovat pääasiassa maisemanhoitoon liittyviä.

Erilaisia mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön on tarjottu vuodesta 2015 lähtien.

Lisätietoja:

Seuraa somessa aihetunnisteilla #vapaaehtoistyö #suomenlinna #volunteeringforworldheritage #museopäivä

Suomenlinna on historiallinen merilinnoitus ja Unescon maailmanperintökohde. Linnoitus on Suomen suosituimpia matkailukohteita, jossa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Suomenlinna on myös kaupunginosa, jossa asuu noin 800 helsinkiläistä.

Viewing all 401 articles
Browse latest View live